jakin-nahka-tr-leather-design

Jakin nahka

Jakki

Jakki on aasialainen nautaeläin, joka elää luonnonvaraisena ylängöillä ja vuoristoissa. Se on kookas eläin, jolla on lyhyet jalat ja pitkät kaartuvat sarvet. Uros jakki voi olla jopa 4 metrin pituinen.

Kesytettyä jakkia käytetään hyötyeläimenä esim. kuormajuhtana ja lihan, maidon sekä villan lähteenä.

Jakin nahka

Jakki elää äärimmäisissä sääolosuhteissa 3000 metrin korkeudessa, jossa lämpöolosuhteet vaihtuvat voimakkaasti. Tämä tekeekin jakin nahasta erityisen vahvan ja kestävän.

Koska jakin nahka on kestävää ja siitä tehdyt tuotteet ovat pitkäikäisiä, käytetään nahkaa useimmiten kenkien ja laukkujen tuotannossa.

Nahka tuodaan Suomeen suoraan Mongoliasta paimentolaisilta. Jakki laiduntaa siellä vapaasti mutta paimentolaiset suojelevat laumaa villieläimiltä. Paimentolaisille jakit ovat hyötyeläimiä ja he suhtautuvat eläimiin hyvin kunnioittavasti. Kaikki jakista saatava materiaali käytetään hyväksi. Maito ja liha käytetään ravinnoksi, villasta tehdään vaatteita ja karvaa käytetään asumuksien eristeenä. Myös lanta hyödynnetään polttoaineena.

Pelon nahkatehdas ostaa vuodat suoraan paimentolaisilta ja he saavat rahat kokonaisuudessaan itse ja pystyvät jatkamaan näin perinteistä elämäntyyliään. Parkitusprosessi tehdään Suomessa kromivapaasti.

Tina’s Design Housen nahkatuotteissa jakin nahkaa käytetään pienenä lisämausteena kotimaisen kasviparkitun naudan nahan rinnalla sillä jakin nahkaa ei ole jatkuvasti saatavilla. Jakin nahkaa löytyy esimerkiksi Avainlenkki Big-Boy:ssa.

Samankaltaiset artikkelit