vastaisku-kertakayttokulttuurille

Vastaisku kertakäyttökulttuurille

Nykyisessä kertakäyttökulttuurissamme, jossa tuotteet mieluummin heitetään roskiin, kuin korjataan, suunnittelemme ja valmistamme TR Leather Design nahkatuotteita pitkäikäiseen käyttöön. Uskomme, että tuote, joka on valmistettu jo olemassa olevista laadukkaista raaka-aineista ja joka on suunniteltu kestämään sekä korjattavissa, on vastaus kestävään tulevaisuuteen.

vastaisku-kertakayttokulttuurille-kotimaiset-nahkatuotteet

Kuluttajat ovat tottuneet ostamaan tuotteen, käyttämään sitä vain hetken ja heittämään sen pois. Monesti käsityönä valmistettuja tuotteita pidetäänkin ylihinnoiteltuna mutta useimmiten kuluttajat eivät joko tiedä tai ymmärrä kuinka aikaavievä prosessi on, kun tehdään tuotteita käsityönä. Laadukkailla ja käsintehdyillä nahkatuotteillamme haluammekin herättää kuluttajien tietoisuutta ja olla se vastaisku kertakäyttökulttuurille.

Materiaalien vastuullinen käyttäminen

Nahka itsessään on hyvin arvokas materiaali ja sitä pitää arvostaa niin käsityöläisenä kuin käyttäjänä. Kasviparkittu nahka, jota tuotteissamme käytämme on maaseudun liha- ja maitotilojen sivutuotetta, joka parkitaan kasvipohjaisilla tanniineilla. Pyrimme vähentämään nahkajätettä  tekemällä pienimmistä paloista esimerkiksi avaimenperiä, joulukoristeita tai käyttämällä niitä uusien tuotteiden kehittelyssä. Tämän lisäksi annamme meille tarpeettomia nahkapaloja muille käsityöläisille jatko käyttöön. TR Leather Design kotimaiset nahkatuotteet valmistetaan kasviparkitusta nahasta.

Haluamme myös omalta osaltamme tehdä kaikkemme, jotta puhdas luonto säilyisi myös jälkipolville.

  • Työtilojamme lämmitetään käyttämällä maalampöä.
  • Kaikki jäte kierrätetään. 
  • Käyttämämme materiaalit ovat ekologisesti ja eettisesti tuotettuja.
  • Ostamme vain tarpeeseen ja ostosta harkitaan pitkään.
  • Nahkatuotteemme että tuotteiden pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä.

Käy lukemassa vinkit miten sinä voit vähentää jätteiden määrää omassa arjessasi: Vähennä jätettä kotona.

Käsityö – enemmän, kuin pelkkä tuote

Kun ostat käsityötä, saat ostaessasi enemmän kuin tuotteen. Sinä saat kokemuksen, joka elää kanssasi koko käyttöiän. Sinä saat tuotteen, joka on tehty 100%:sti käsityönä. TR Leather Design:lle tämä tarkoittaa sitä, että tuotteen suunnittelu tehdään perinteiseen tapaan piirtämällä luonnos muistivihkoon, tuotteen aihio leikataan käsin kokonaisesta nahkavuodasta, mahdolliset ompelurei’ät tehdään käsin, tuotteen värjäys ja ompelutyö tehdään käsityönä kunnioittaen perinteisiä työmenetelmiä.

Ostamalla käsityötä sinä saat  uniikin ja ehkä personoidunkin tuotteen, jota täysin samanlaista ei ole kenelläkään muulla. Käsityönä tehty nahkatuote; lompakko, vyö, laukku tai avaimenperä, on kokemus, joka elää kanssasi. Nahkatuote pehmenee, kun sitä kosketetaan. Se alkaa patinoituman käytössä riippuen kuinka paljon auringonvaloa se saa tai kuinka paljon sitä käytössä käsitellään.

Nahkatuote on vastaisku kertakäyttökulttuurille

Nahkatuote kulkee mukanasi, se vanhenee kanssasi ja siihen sisältyy paljon muistoja. Siksi uskommekin, että perinteisiä käsityötaitoja käyttämällä tehdyt nahkatuotteet ovat pitkäikäisiä ja ovat TR Leather Design vastaisku kertakäyttökulttuurille sekä massatuotteistukselle.

Olisitko sinä valmis tekemään vastaiskun kertakäyttökulttuurille?

Tee kestävä ja kotimainen valinta ostamalla käsityönä valmistettu nahkatuote itselle tai lahjaksi.

Samankaltaiset artikkelit